Splošni pogoji poslovanja


Kjer zvoki dobijo obliko!
Melodija Glasbila d.o.o.
Trdinov trg 4, 1234 Mengeš
Tel : 00386(0) 1 7237 – 578
Fax : 00386(0) 1 7237 – 581
www.melodija.si
info@melodija.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Melodija glasbila d.o.o., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e -poslovanje.

Spletna trgovina Melodija glasbila d.o.o. je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Melodija glasbila d.o.o. , v nadaljevanju ponudnik.

Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Registracija uporabnika ni pogoj za nakup v spletni trgovini. Z registracijo je uporabniku le poenostavljen postopek nakupa, dostop pa ima tudi do nekaterih drugih storitev.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Melodija glasbila d.o.o., pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe. Rok v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

CENE

Vse cene v spletni trgovini so v € (evrih) in vključujejo DDV.

V cenah niso vračunani stroški dostave.

ČE IZDELKA NI NA ZALOGI, POVPRAŠAJTE O CENI, SAJ SE TA PRI NOVI

DOBAVI LAHKO SPREMENI!!!

Načini plačila

Nakupe preko interneta lahko kupec plača na sledeče načine:
1. po predračunu z nakazilom na račun podjetja Melodija glasbila d.o.o, ki je naveden na predračunu
2. po povzetju
3. s kreditnimi karticami Visa, MasterCard, Karanta, Maestro

Visa karticaKartica Eurocard/MasterCardZlata Eurocard/MasterCard

Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Pri nakupu v naši trgovini Melodija glasbila d.o.o. v Mengšu:
1. sprejemamo tudi plačilne kartice: MasterCard, BA kartica, Aktiva, Visa, Karanta, Diners, American Express

Kartica Eurocard/MasterCardBA MaestroVisa kartica

 
2. Nudimo plačilo do 12 obrokov s plačilnimi karticami Diners in American Express ter Karanta in Visa

Visa karticaKartica Eurocard/MasterCard
3. nudimo plačilo do 12 obrokov s posojilnimi karticami MasterCard, Karanta in Visa.

 

Naša ponudba je sedaj še dostopnejša. Nudimo vam možnost nakupa na obroke z ugodnimi LON krediti, ki smo jih za vas pripravili v sodelovanju s Hranilnico LON.

 


LON kreditlahko pridobite hitro in enostavno, direktno na našem prodajnem mestu. Omogoča vam plačilo izdelka na do 36 obrokov in do vrednosti 4.000,00 EUR. Neto minimalneaplača znaša 613,66 EUR .

 

 

Potrebna dokumentacija:

·     osebni dokument (osebna izkaznica, potni list ali novo vozniško dovoljenje)

·     izpisek prometa po TRR za zadnji* mesecnakup do 1.600 EUR (Dokazila, ki so dovoljena: zadnji bančni     izpisek, ki ga je stranka prejme na dom; izpis prometa, ki ga izda banka na prošnjo stranke; Vloga za posredovanje podatkov o prilivih in odlivih na transakcijskem računu ali izpisek iz elektronske banke -  vsi dokumenti razen bančni izpisek, ki ga stranka prejme na dom, morajo biti NUJNO podpisani in ožigosani s strani banke)

·     izpisek prometa iz TRR za zadnji mesec nakup do 4.000 EUR

·      zadnjo plačilno listo oz. zadnje originalno potrdilo ZPIZ-a – nakup do 4.000 EUR

·      BA kartico (polog se obvezno odtegne s kartice)

·      davčna številka

 

* v primeru nakupa TV in avdio aparatov, avtoakustike, fotoaparatov, kamer, računalnikov in ostale računalniške opreme potrebni izpiski za zadnje tri mesece.

Enostavno in ugodno do izpolnitve vaših želja, z LON kredit-om!

Podjetje Melodija glasbila d.o.o. na podlagi Pogodbe o kreditnem posredovanju opravlja storitve kreditnega posredovanja za hranilnico, in jih po pooblastilu hranilnice lahko opravlja na način, da strankam ponuja in predstavlja kredite ter jim pomaga v postopkih pred sklenitvijo kreditne pogodbe, pri čemer pa ni pooblaščen za sklepanje kreditnih pogodb s strankami.

Veljavnost ponudbe

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko spletne trgovine Melodija glasbila d.o.o. zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih trgovinah po Sloveniji. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Postopek nakupa

1. Naročilo oddano

Po oddani zahtevi je uporabnik obveščen o uspešno oddanem naročilu. V kolikor ob naročilu vnese svoj e-poštni naslov, tudi tja prejme obvestilo. Uporabnik lahko v času ene ure od oddaje spletnega naročila prekliče naročila po telefonu na številko +386 (1) 7237-578.


2. Blago odposlano

Ob vsaki dobavi (lahko jih je več) dobi uporabnik elektronsko sporočilo, kaj je bilo odposlano, v primeru trenutne nezaloge, pa obvestilo kdaj bo ostalo blago poslano.


3. Nakup zaključen

Ob zadnji dobavi dobi uporabnik elektronsko sporočilo o zaključenem nakupu v spletni trgovini Melodija glasbila d.o.o.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec lahko vrne kupljeno blago v 30 dneh od prevzema (poštni žig).  
Blago je mogoče vrniti samo ob predhodni najavi V ROKU 14 DNI  in odobritvi vračila s strani Melodija glasbila d.o.o. . Nenajavljenih vračil ne sprejemamo.
Stroške transporta pri vračilu nosi kupec. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni nepoškodovani embalaži. Priložena mora biti kopija računa in v celoti izpolnjen obrazec za vračilo blaga. Možnost vračila ne velja za blago katerih predmet je blago , ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo. Možnost vračila ne velja z a programsko opremo, računalniške igre, zgoščenke (CD), filme (DVD), knjige in potrošni material, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža. Ponudnik vrne celotno kupnino, takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni od prejetja vrnjenega blaga.

Garancija

Na vsa glasbila iz naše ponudbe je dvoletna garancija razen rezervnih delov in glasbenega pribora –potrošni material - (strune, jezički, olja, mazila, konektorji, kabli.). Po preteku tega roka zagotavljamo servis vsaj še 5 let. Ostali garancijski pogoji so navedeni na našem garancijskem listu skupaj z našimi pooblaščenimi serviserji. Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan . V slednjem primeru lahko kupec komunicira z ponudnikom, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava, varnost, pravica do zasebnosti, odveza odgovornosti

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za Melodija glasbila d.o.o. e-trgovino opravljata Pošta Slovenije in GLS. Za vse pošiljke, ne glede na težo in velikost, do vrednosti 100€ se zaračuna poštnina 3.5 - 5€. Pri nakupu nad 100€ je dostava na ozemlju Slovenije brezplačna.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Melodija glasbila d.o.o. , bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Komunikacija reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popravit i podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Pritožbe in spori Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@melodija.si ali po klasični pošti na naslov: Melodija glasbila d.o.o. Trdinov trg 4, 1234 Mengeš

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno

Splošni pogoji, odgovornost in avtorske pravice.

Kupec z oddajo naročila (internet, SMS, telefon, faks, naročilnica) sprejema splošne pogoje poslovanja.

Razprodani izdelki

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

Dobava

Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti podjetja Melodija glasbila d.o.o. . Pridržujemo si pravico dostave proti plačilu samo po povzetju.

Cene

Vse cene v katalogu so informativne , izražene v € , DDV je v ceno že vključen. Ponudba na spletu velja za objavljene izdelke.

Stroški izterjave

Razen že omenjenih stroškov za zamudo plačila Vam zaračunamo tudi ostale stroške. Sem sodijo dodatni stroški, ki so nastali v podjetju za izterjavo, in stroški odvetnika.

Spremembe naslova

Prosimo Vas, da nas o morebitnih spremembah podatkov obvestite takoj. Za nejavljeno spremembo Vam zaračunamo 20 € stroškov.

PLAČILO:

 • Po povzetju
 • Poštnemu uslužbencu ali dostavljavcu ob prevzemu paketa izročite gotovino in pošta bo s položnico za Vas opravila plačilo. Pošti Slovenije plačate provizijo za plačilo s posebno položnico po veljavnem ceniku, pri dostavi GLS ne plačate provizije.

  DOSTAVA IZDELKOV:

 • Dostava paketnih izdelkov
 • Vso blago, ki je na zalogi, odpošljemo iz naše hiše v roku 3 do 5 delovnih dni. Paket boste prejeli po pošti. Če Vas takrat ni doma, Vam pustijo obvestilo o prispelem paketu. Na pošti Vas bo paket čakal še 8 dni. Stroške kataloške prodaje plačate ob vsakem naročilu samo enkrat, tudi če boste naročeno prejeli v več kot enem paketu.

  STROŠKI DOSTAVE:

  Spodaj navedeni pogoji veljajo le pri nakupu v spletni trgovini
  Ob nakupu, vrednosti 100 € ali več, vam kupljeno blago dostavimo brezplačno! Za nakupe do 100 € obračunamo simbolični znesek pošiljanja v višini 3,5 - 5 €(z DDV) odvisno od teže pošiljke.

  DOBAVNI ROKI:

  Večino artiklov je na zalogi in so dobavljivi takoj. Za artikle po naročilu pa je rok dobave po dogovoru s kupcem.

  CENE IZDELKOV V SPLETNI TRGOVINI:

  Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen v ostalih naših trgovinah. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Vse cene v spletni trgovini so informativne. Nekatere slike so simbolične.

  PODATKI O SKLENJENIH POGODBAH:

  Podatki o sklenjenih pogodbah / opravljenih naročilih so shranjeni v sistemu spletne trgovine. En izvod te pogodbe pa bo kupec prejel ob dobavi blaga (pisna oblika).

  PRAVICA OD ODSTOPA POGODBE (velja za nakup preko spletne trgovine):

  Kupec ima pravico, da v petnajstih dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe. Kupljeno blago lahko vrne, vendar mora biti blago nepoškodovano, neuporabljeno in v original embalaži. Vse stroške dostave vračila plača kupec. Kupec lahko po želji blago zamenja za drugo blago. Blago lahko vrnete osebno ali po pošti na naslov:
  Melodija glasbila d.o.o. Trdinov trg 4, 1234 Mengeš

  Zaupnost osebnih podatkov

  Podatke o kupcih, ki jih pridobimo na spletnem mestu skrbno varujemo. Zagotavljamo, da bomo zbrane podatke uporabljali izključno za izvedbo nakupov in izboljšanje delovanja spletnega mesta. Nikakor jih ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam.

  TELEFONSKA PODPORA

  Za informacije v zvezi z vašim naročilom in njegovo dostavo nas lahko pokličete tudi na telefonsko številko (01) 7237-578 . Pokličete nas lahko od ponedeljka do petka od 9.00 do 19.00 ure.

  Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.melodija.si , so last Melodija glasbila d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Poslovni sistem Melodija glasbila d.o.o. ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali ne popolnih informacij. Niti Melodija glasbila d.o.o. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, k i bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si Melodija glasbila d.o.o. pridržuje pravico do sprememb vsebin.

  Kontaktni center TRGOVINA Melodija glasbila d.o.o., Trdinov trg 4, 1234 Mengeš: 01/7237-578

  2 leti
  garancije na
  skrbno izbrana glasbila