• Moj račun

Svet ritmov /Jaka Strajnar

11.00 € Proizvajalec: Jaka Strajnar

Zaloga: na zalogi

V košarico

Knjiga Svet ritmov je namenjena vzgojiteljem, učiteljem, glasbenim pedagogom in vsem ostalim, ki bi želeli cajon in druga tolkala uporabiti pri pouku, ansambelski igri, komorni zasedbi s tolkali in drugih dejavnostih.

Na začetku so opisane osnovne tehnike igranja na cajon in druga tolkala.
Sledi predstavitev osnovnih ritmov, ki jih lahko izvajate ob predlaganih skladbah. V nadaljevanju pa je knjiga razdeljena na začetno in nadaljevalno stopnjo:

Začetna stopnja: vsebuje šest osnovnih glasbenih aktivnosti, tem pa so dodane še številne nadgradnje, ki omogočajo razširitve in stopnjevanje težavnosti osnovnih aktivnosti. Tako osnovnim aktivnostim kot tudi nadgradnjam pa so dodane še ideje, s katerimi lahko osnovne aktivnosti in nadgradnje ustvarjalno še podkrepite. Izjemno dragocene pa bodo tudi vaše lastne ideje, ki si jih lahko zapišete pod navedene ideje. Nadaljevalna stopnja: vsebuje enajst skladb, ki so namenjene skupinskemu muziciranju ter izvajalski praksi. Pisane so v dveh glasovih, pri čemer lahko en glas izvaja več otrok. Skladbe lahko tako izvajate le z dvema otrokoma ali pa s celotnim razredom oz. skupino. Skladbe so pisane v različnih ritmih (pop/rock, cha cha, calypso, valček …) in vsebujejo tudi dele, ki so namenjeni improvizaciji.


Za izvajanje vseh aktivnosti in skladb lahko poleg cajona uporabite tudi:

djembecongebongoserazlične bobnebodypercussionksilofone oz. druga melodična tolkalaboomwhackerse
2 leti
garancije na
skrbno izbrana glasbila